Samenwerkingsprojecten

Voor een optimale implementatie van digitale innovatie, waarbij alle mogelijkheden en voordelen worden uitgenut, zijn we niet alleen afhankelijk van de architectenbureaus, maar van de gehele bouwketen. Op het moment dat er geen goede samenwerking is de keten haal je niet het optimale profijt uit digitalisering. Voor veel bureaus is dit een van grootste belemmeringen. Daarom zet de BNA zich - door middel van diverse samenwerkingen en de communicatie hierover - in om de positie van de architect in de keten en de keten zelf te versterken.

In de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ richten de deelnemende partijen zich op het aanpassen of nieuw opstellen van processen die gebruikt worden bij het ontwerpen, inrichten, beheren en besturen van regio’s, steden en dorpen. De samenwerkende partijen spannen zich in om ten minste 12 nieuwe tools te ontwikkelen die passen bij deze processen, om deze vervolgens te toetsen en te borgen. Iedere partij werkt mee aan de ontwikkeling van tenminste 2 tools. Het gaat met de tools nadrukkelijk om het nieuw ontwikkelen van een duurzamer en beter ontwerpproces.

BNA bureaus of bureaumedewerkers van BNA bureaus kunnen binnen deze City Deal meedenken over en werken aan de verschillende tools die ontwikkeld worden. Zoals bijvoorbeeld de tool ‘ontwerpen met data’. De werkgroep die hier mee bezig is, buigt zich over de vraag: hoe gebruik je (realtime) datasets in het ontwerp(proces)?

Meedenken over een tool of zelf een tool ontwikkelen? Neem contact op met Marieke Istha voor de mogelijkheden!

Wat levert het op?

Doordat BNA partner is van de City Deal een slimme stad, zo doe je dat, brengen we onze leden in contact met reële opgaven in de stad waar gemeenten, andere overheden en onderzoekers samen werken aan het organiseren van slim en verantwoord gebruik van data. De relevante kennis en resultaten die uit deze City Deal voortkomen, worden gecommuniceerd aan onze leden, opdat ze daar hun voordeel mee kunnen doen. Naast dat onze leden kunnen deelnemen aan de ontwikkeling van de diverse tools, staat het ze ook vrij een eigen toepasbare tool te ontwerpen als aanvulling op de tools waar al aan gewerkt wordt.

Vragen of suggesties?

Je kan altijd contact opnemen met de BNA, we helpen je graag verder!